Stress – vil du også gerne være fri for stress?

Stress – vil du også gerne være fri for stress?

Stress er sådan en underlig størrelse og hvad er stress egentlig?

Først vil jeg gerne fortælle, at jeg selv har haft stress tæt inde på livet og mærket hvad det har gjort ved min livskvalitet. Jeg har også oplevet andre i min nærmeste omgangskreds haft stress. Men den historie vil jeg gerne gemme til en anden gang.

Det der ligger mig på hjertet i dag, handler om hverdagens stress.

Alt for mange mennesker, både mænd og kvinder lider af stress. Kvinderne er bedre til at tale om, at de føler sig stresset og mange mændene forsøger, at arbejde sig ud af stress. Ja det er der faktisk også mange kvinder, i denne mands dominerende verden, der stadig gør.

Mange har også lært, at vi skal handle os ud af stress. Men vi glemmer det aller vigtigste vores følelser, når vi lytter og mærker efter kender vi godt svarene.

Stress er et andet ord for frygt.

For mange mange år siden, dengang hvor mændene gik på jagt for at skaffe føden. Dengang kendte de ikke til ordet stress, de vidste kun når de stod i en faretruende situation, at de havde 2 valgmuligheder kæmpe eller flygte. Og når de kom hjem fra jagt kunne de slappe af. Kvinderne havde ansvaret for børn, hjem, tøjvask og madlavning.

Hvad gør de fleste kvinder i dag?

De gør det samme, som var det en pligt tager de fleste stadig ansvaret derhjemme. Du tænker måske, det kan de bare lade være med, de vælger det selv. Ja… der kan du have ret, men det ligger så dybt i os kvinder, at tage vare på vores flok (familie og nære relationer) at vi ikke bare kan lade være. Vi vil også gerne opdrage vores børn, så de kan få en god start på livet, og i det skjulte lever vi med frygten. Frygten for, trods vores omsorg, at de alligevel får problemer.

Mit bud på hvordan du komme af med din stress:

Løsningen er ikke – At blive skilt fra din mand, finde et nyt job, købe et nyt hus eller få en hundehvalp 🙂

Det er vigtigt, at forstå stress er en tilstand (ikke en sygdom, sygdomme er blot symptomer på, at noget er helt galt).

Stress fortæller dig blot, at du har 2 valg muligheder, du kan enten flygte eller kæmpe. Har du først fået stress er disse 2 valg muligheder ikke længere til stede og nu befinder du dig i en helt anden situation. Du kan måske ikke længere husk hvad der skete, men din krop husker da den gemmer på følelser. Nu ligger det i din underbevidsthed og venter på, at en person eller en situation vækker den, og det vil komme til udtryk som f.eks. vrede, stædighed eller sårbarhed.

Jeg anbefaler kunstterapi til stress ramte.

Har du bevæget dig rundt på min side her, så ved du, at jeg maler. Jeg har malet min stress, sikke noget sludder. Jeg maler det der er svært for mig at håndtere og det jeg ikke er bevidst om. For det er følelserne vi skal have kontakt til for igen, at føle os fri og modige til at leve det liv vi inderst inde drømmer om.

Synes du kunstterapi lyder interessant?

Sidder du lige nu og er lidt nysgerrig på om kunstterapi er noget for dig, så giv mig et ring på 20 87 71 61 eller send en besked det bedste du kan gøre lige nu er, at handle på dine følelser. Bliv afklaret fordi du er VIGTIG og er man stresset bidrager man ikke med ret meget. Få livsglæden tilbage, stress er ikke noget man selv skal gå og tumle med, at søge hjælp hos mig eller en anden vil være det bedste du kan gøre for DIG.

Kunstterapi har været min vej ud af stress og meget andet 🙂

I kunstterapi arbejdes der meget med symboler. Herunder er mit eget maleri. Jeg er hjorten der har forladt kaos. Jeg står nu og skuer ud over “fremtiden” den er lys, venlig og jeg kan igen mærker glæden til livet. Jeg føler mig fri.

Maleriet er ikke færdigt, set med en kunstners øjne, den er helt gal med proportionen (alt for tungt i den venstre side). Maleriet står nu i atelieret hvor jeg stadig bliver inspireret med nye aha oplevelser, hver gang jeg se på det. Måske maleriet også kan give dig nogle indsigter, prøv at bruge et par minutter på bare at SE på maleriet. Hvilke historie kunne maleriet fortælle hvis du var hjorten? hvilke følelser dukker der op?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*